Site Logotype

Frequently Asked Questions

Veelgestelde vragen PMU

Permanent Make-up is een niet-chirurgische behandeling die ervoor zorgt dat pigmenten worden aangebracht onder het huidoppervlak waardoor het eruit ziet als make-up. Permanent make-up dient ter verfraaiing van de wenkbrauwen, ogen en lippen.
* Het is volledig waterproof
* Je hoeft geen make-up meer mee te nemen in je tas.
* Geen vlekken of uitgelopen make-up
* Je hoeft niet meer vroeger op te staan om je make-up te doen.
* Je hoeft je make-up niet meer een paar keer per dag bij te werken.
* Je ziet er op elk moment van de dag geweldig uit
* Het is een lang houdende behandeling
Deze behandeling is voor elke vrouw geschikt ongeacht huidskleur of leeftijd. Het wordt niet geadviseerd een Permanent Make-up behandeling aan te gaan in geval van:
* Diabetes
* Dermatologische Ziekten
* Hoge bloeddruk
* Verminderde bloedstolling
* Psychologische instabiliteit
* Zwangerschap
* Verschillende huiduitslag (acne, herpes) in het gebied van de beoogde uitvoeringsprocedures

Je kunt er verzekerd van zijn dat er geprobeerd zal worden om je zo veel mogelijk comfort te bieden tijdens de behandeling. Over het algemeen wordt deze behandeling niet zo pijnlijk gevonden.

Het is uiteraard erg veilig. Vele eisen worden gesteld aan de producten en aan de algehele hygiëne. Er wordt tevens gebruikt gemaakt van steriele wegwerpnaalden van hoge kwaliteit. Wij werken bovendien uitsluitend met gecertificeerde pigmenten.

De risico op een infectie is ontzettend klein aangezien er heel veel hygiënische maatregelen worden genomen om dingen als infecties te voorkomen. Bovendien worden er ook medicaties geadviseerd en nabehandelingsmaatregelen geadviseerd.

Als je kijkt naar hoe lang het duurt en het effect ervan is het absoluut niet duur. Bovendien zijn de producten en pigmenten van hoge kwaliteit waardoor een goede behandeling gewoonweg niet goedkoop kan zijn. Als er hogere prijzen zijn, is dit vaak dus juist het teken dat er gebruik wordt gemaakt van goede producten.

Het blijft zitten van een aantal maanden tot zelfs een aantal jaren. Dit hangt volledig af van de after-care en hoe snel het lichaam haar cellen opnieuw opbouwt. Bovendien moet de behandelde zone in de eerste 4 weken niet worden blootgesteld aan UV-stralen, chloor, zout of saunas aangezien deze het effect van de behandeling verminderen.

Op de 2e dag na de behandeling, zal er een lichte droogheid ontstaan die er na een paar daagjes afvalt. Gedurende deze tijd zal de gepigmenteerde zone iets donkerder eruit zien dan u heeft gewenst. Nadat het droge gedeelte eraf valt, zal de kleur tot 30% lichter worden.

Meteen na de behandeling zal er een kleine zwelling ontstaan en de behandelende zone zal iets roder worden, dit zal na 2 – 4 uur vanzelf wegtrekken. Bijna alle activiteiten kunnen meteen worden uitgevoerd na de behandeling. Eerst zal de behandeling iets donkerder zijn dan gewenst, maar dit zal na een aantal dagen wegtrekken en voor een erg natuurlijk effect zorgen.

Ongeveer 1 tot 2 uur zal de behandeling in beslag nemen. Het hangt er uiteraard vanaf welke zone zal worden behandeld. Voor de zekerheid zal er voor 2 tot 3 uur worden gepland zodat er rustig kan worden gewerkt en de klant goed bij de behandeling kan worden getrokken....

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Wij adviseren echter eerst niet wrijvende bewegingen uit te voeren over de behandelde zone. Ook adviseren wij gebruik te maken van nieuwe borsteltjes of appllicators totdat het is genezen. Zodra de ‘wondjes’ zullen zijn genezen, kunt u zoveel make-up dragen als gewenst.

Sporten liever niet op de dag van de behandeling, daarna is het prima. Wij adviseren echter wel om op z’n minst 7 dagen zwembaden en sauna’s te ontwijken. Lees deze nazorg instructie svp zorgvuldig door.
Ja, samen gaan wij voor de behandeling het invulformulier in. Hier zullen verschillende vragen worden gesteld, onder andere over uw medische toestand. Er zal echter alleen worden gevraagd naar de medische gegevens die van toepassing zijn. Ook is het belangrijk voor het adviseren van de nabehandeling.

Bent u voor een al gemaakte afspraak verhinderd?
Bel dan tenminste 24 uur voor de afspraak, anders ben ik helaas genoodzaakt om 50% van de kosten van de behandeling in rekening te brengen.
Dit geldt ook voor de tweede behandeling

Email 1
Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Contact

T: 06 411 64659
info@pmuatelier.nl

Openingstijden

alleen op afspraak

Locatie

Grashoen 34
5658 EK Eindhoven

Afspraak maken met PMU Atelier

Wilt u een afspraak maken voor permanente make-up behandelingen in Eindhoven?
Vul dan svp het onderstaande contactformulier in.

PMU Atelier Eindhoven

    Documenten Voor Klanten:

    Toestemmingsformulier permanente make-up
    Nazorg instructie Permanente Make-Up
    Informatie-over-de-risico van permanente make-up